HuippuCopy Oy

Hyvä sisällöntuotanto on yritykselle arvokasta

Sisällöntuotanto on tällä hetkellä nousussa – eikä syyttä.

Kikat ja niksit eivät enää riitä. Klikkiotsikot eivät kerää lukijoita eikä yhdellekään mainostoimistolle kannata maksaa siitä, että saa sivustolleen tyhjää bottiliikennettä. Viestintätavat ovat kehittyneet valtavin harppauksin koko sen ajan, jonka internet on ollut olemassa.

Mielenkiintoinen ja taidokkaasti kirjoitettu sisältö on paras tapa saada aitoja kävijöitä sivustolle. Tähän on herätty myös yritysmaailmassa. Asiakkaat eivät enää suostu klikkaamaan linkkejä vain lukeakseen myyntipuheita, vaan sivuston sisällöllä täytyy olla todellista arvoa.

Mutta mitä on todellinen arvo?

Tärkeintä on, että sisällön kirjoittaja on aiheesta perillä. Maailma ja internet ovat täynnä ihmisiä, jotka puhuvat tai kirjoittavat tekstiä ymmärtämättä sanomaansa itse. Valitettavasti moni heistä tarjoaa sisällöntuotantopalveluja – tai vielä surullisempaa: sitä pyydetään heiltä muiden palveluiden ohessa.

Jotkut aihealueet ovat sisällöntuotannon kannalta helpompia kuin toiset. On helpompi löytää asiantunteva sisällöntuottaja, mikäli aiheena on peruskoulun matematiikka, kuin jos sisältöä kaivataan kvanttifysiikasta.

Sisällöntuottajalla täytyy olla paitsi taustatiedot aiheesta, myös jotain sanottavaa. Vanhojen oppien toistaminen uusin fraasein ei pure, vaan tekstissä täytyy olla jotain uutta. Tekstillä täytyy olla jotain annettavaa.

Asian tekee entistä hankalammaksi se, että kirjoittajalta vaaditaan myös erinomaiset kirjoitus- ja viestintätaidot.

Huonosti, nopeasti tai huolimattomasti kirjoitetut tekstit eivät tuo kävijöitä sivulle tai nosta brändin arvoa – päinvastoin; huono sisältö saattaa tehdä yritykselle hallaa. Asiakkaat eivät enää jaksa lukea yhdyssanavirheitä tai anglismeja.

Massatuotettua, huonoa tekstiä on internetissä jo tarpeeksi, eikä se taatusti luo potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa kiinnostusta tai luottamusta.

Nykyajan markkinointimaailma, jossa sisällöntuotanto on syystä nousussa, nojaa laatuun. Siksi juuri nyt laadukas sisältö on markkinoilla todellinen etulyöntiasema.


HuippuCopy Oy tietää, mistä puhuu. HuippuCopyn tekijät ovat esimerkiksi yrittämisen, IT-alan, kansainvälisen liiketoiminnan, urheiluviestinnän ja markkinoinnin asiantuntijoita. Tämän lisäksi he ovat kirjoittamisen ja viestinnän ammattilaisia.

Ota yhteyttä! info@huippucopy.fi / 045 634 9117

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *